Because every picture tells a story


zwangerschaps-shoot  K&E

April 2020 - Posbank Rheden

Al langere tijd wilde ik graag een fotoshoot doen op de mooie Posbank bij Rheden. Ik denk dat de meeste mensen deze plek wel kennen maar voor mij is het echt een van de mooiste heides van Nederland. Natuurlijk is de plek op z'n mooist in Augustus wanneer de heide in bloei staat. Maar nu was ik hier afgelopen Maart samen met mijn ouders en toen zag ik dat de Posbank ook buiten de bloei periode erg mooi en fotogeniek is. Daar wil ik gebruik van gaan maken dacht ik! Een vriendin van mij wilde graag foto's laten maken van haar zwangerschap dus ik dacht, dit is het perfecte moment om deze mooie locatie eens te gebruiken. En wat ben ik blij met het resultaat, wat een fijne plek is dit!


zwangerschaps-shoot V&j

April 2020 - Hilversumse heide

Begin Maart gingen Bram en ik 's avonds de deur uit om een hapje buiten de deur te eten (vlak voor dit niet meer mogelijk was). We stonden boven te wachten op de lift, de lift ging open en onze buurvrouw kwam er uit. Ze zei; 'ja jullie wisten het waarschijnlijk nog niet maar uh ja ik ben zwanger!'. Ik stond met open mond te kijken, hoe heb ik dit kunnen missen?! Ze is in Mei ook al uitgerekend dus je kunt je voorstellen, haar buik was al best groot. Welkom in de stad zeggen we dan maar! We hebben niet heel veel contact met al onze buren en kwamen elkaar ook niet vaak tegen dus dit had ik totaal gemist. Natuurlijk hadden we ook net de winter achter de rug dus met dikke jassen aan is het ook minder opvallend, toch..? #shameonme

Uiteraard vertelde ik haar wat voor werk ik doe en dat ik misschien wel iets voor haar zou kunnen betekenen, mits mijn stijl haar zou aanspreken natuurlijk. Ik gaf haar mijn visitekaartje en Bram & ik vertrokken naar het restaurant in de stad.

 

Vorige week ging de bel en stond de buurvrouw bij ons voor de deur met de vraag of ik momenteel nog opdrachten aannam i.v.m. het virus. Ja zeker doe ik dat! Als we netjes afstand kunnen houden en in de buitenlucht de foto's kunnen maken zie ik geen reden om het niet te doen. Drie dagen later, op eerste Paasdag stonden we al op de Hilversumse heide en het was werkelijk prachtig weer! Ze hadden zich goed voorbereid want we hebben zelfs nog een kleding switch gedaan. Ook hebben we meerdere keren van plek gewisseld, zo krijg je een leuke variatie in de foto's.

Heel veel plezier met de foto's V&J!


new-born shoot Djim

Oktober 2019 - Aalsmeer

Dit was alweer de 4e keer dat ik Door mocht fotograferen! De vorige keer was de zwangerschaps-shoot en nu moesten er natuurlijk ook foto's gemaakt worden wanneer de kleine geboren is. En daar is hij dan. Grote broer Mats is zo trots als een pauw en hoe langer ik naar de foto's keek tijdens het bewerken, hoe meer ik zag dat de kleine Djim toch wel erg lijkt op zijn grote broer! De meeste foto's zijn gemaakt op het kamertje van Djim, nou ja kamertje, het is best een flinke kamer! Papa Marc heeft deze helemaal zelf klaar gemaakt en samen hebben ze het heel knus ingericht. Tijdens het fotograferen kreeg moeders het voor elkaar om een klein lachje bij Djim te voorschijn te toveren. Dit lukte wanneer ze over zijn gezichtje en rond zijn mondje kriebelde. Ik kreeg er zelf helemaal kippenvel van toen ik het zag want ik hou zelf echt onwijs van kriebelen en dan met name gekriebeld worden. Zelfs tijdens het uitzoeken van de foto's van deze momenten kreeg ik dat gevoel weer haha! Dus er mocht natuurlijk geen lachende foto ontbreken in deze serie, heb je de foto al gezien? Zo zoet!

 

Bedankt lieve Door dat jullie weer voor mij kozen! Ik kan niet wachten om over een tijdje weer jullie gezin te fotograferen en te zien hoe jullie jongens weer zo gegroeid zijn!


new-born shoot senn

Oktober 2019 - Wijk bij Duurstede

Altijd is het weer een feestje om een nieuw klein mensje te mogen fotograferen! Dit keer was ik bij een oud klasgenoot van mij die voor de 2e keer mama is geworden. Ik mocht de kleine spruit fotograferen bij hem thuis, op zijn kamertje en op het grote bed van zijn ouders. Natuurlijk mocht de grote troste broer niet ontbreken in dit verhaal. En hoe trots hij wel niet is spat echt van de foto’s af, zo mooi om te zien! Kijken jullie mee naar de foto’s van deze lieve baby Senn?


wedding m&d

September 2019 - Utrecht

Begin van dit jaar namen Maira en David contact met mij op. Ze hadden zich behoorlijk goed ingelezen op mijn website en gebruikte allemaal onderwerpen waar ik over schrijf die favoriet zijn. Dat vond ik zo bijzonder dus spraken we snel af om kennis te maken. Ik liet ze mijn werk zien, we kletste wat en aan het einde van de avond vertelde ze meteen dat ze met mij wilde samenwerken, zo leuk!

Vrijdag 6 september was hun dag, de weersvoorspellingen waren eerst niet zo goed maar uiteindelijk hebben we alleen regen gehad tijdens het diner dat toch binnen plaats vond. Het zonnetje heeft zich zelfs nog laten zien tijdens de fotomomenten, wat een geluk! Ze hadden voor het eerste fotomoment een speciale plek gekozen, namelijk het Panbos bij Zeist. Dit bos heeft ook een grote zandvlakte waar prachtige bomen staan met veel bovengrondse wortels. Daar vond ook de ‘first look’ plaats, zo’n bijzonder moment altijd. De blik van de bruidegom zowel net voor dat hij zijn bruid te zien krijgt als vlak erna is kostelijk! Dit moment had ik voor ze geregisseerd om het voor de foto allemaal zo mooi mogelijk te krijgen maar hierna heb ik eigenlijk weinig inbreng hoeven geven. Ze gingen helemaal hun eigen gang en dit was werkelijk prachtig om te zien. Zo veel liefde spatte er van die twee af! Ik kon me heerlijk vermaken met die grote boom en zijn grote bovengrondse wortels en de grote zandvlakte. Zo hebben we veel verschillende foto’s kunnen maken. 

Hierna gingen we terug naar het huis van het bruidspaar om even snel iets te eten, nog even wat kiekjes te schieten en daar gingen ze dan, op de fiets naar hun trouwlocatie waar iedereen ze opwachtte. Nog even over die fietsen, die hebben ze gehuurd bij Freem & Coffee in Utrecht. De trouwlocatie was zo dicht bij hun thuis wat het mogelijk maakte om zo naar de trouwlocatie te gaan. Het was dus niet alleen praktisch, maar ook goed voor het milieu wat ze heel belangrijk vinden en het is eens wat anders dan een trouwauto. Super toch!? Was het je trouwens ook al opgevallen dat de bruid voor het fietsen was gewisseld van outfit? Dit wist de bruidegom niet en was voor hem dus ook echt een verrassing. De outfit was niet alleen heel erg mooi maar ook (daar heb je hem weer) heel praktisch want met je mooie trouwjurk op de fiets is niet zo heel handig. 

De trouwlocatie was ‘De Moestuin’ in Utrecht, de ceremonie was in de grote kas op het terrein waar ook volop groentes groeide. Zo tof deze locatie midden in het groen, het paste ook echt perfect bij het bruidspaar. Kijken jullie mee naar de toffe plaatjes van deze dag?

 

Leveranciers:

Jurk bruid: Bridallure

Pak bruidegom: Jac Hensen

Ringen: Zilver En Zoet

Fietsen: Freem Bikes&Coffee Utrecht & Achielle

Geloften op hout: Gravure 85

Shootlocatie: Het Panbos Zeist

Trouwlocatie: De Moestuin Utrecht

Fotografie: Fleur Bours Photography


zwangerschaps-shoot door

Augustus 2019 - Aalsmeer

Oh wat was het leuk om weer een zwangerschaps-shoot te doen! En al helemaal met deze lieverd, Door is een ex collega van mij en net zoals ik dol op foto's. Dit was dus ook niet de eerste keer dat ik haar fotografeerde maar deze keer met een speciale reden zoals jullie kunnen zien! Deze foto's maakte ik bij dit gezin thuis, ik wist van de vorige shoot dat ze heel ruim wonen dus waren er genoeg opties voor fotoplekjes. Ook de babykamer kon niet ontbreken in de fotoshoot, Marc wat heb je dat goed gedaan want wat ziet het kamertje er prachtig uit! Ze zijn er helemaal klaar voor, laat die kleine maar komen. Tot dan!


wedding T&L

Juni 2019 - Utrecht/Oud Zuilen

Wat een prachtige dag was dit! We begonnen de dag thuis in het appartement van het bruidspaar wat het domein van de bruid was geworden. Haar moeder en een vriendin waren er al en de visagiste was al druk in de weer met poedertjes en speltjes. De sfeer was super relaxt en dus had ik ruim de tijd om mooie stillevens te creëren waaronder mijn eerste echte bruids flatlay! Heerlijk om op die manier creatief bezig te kunnen zijn. Ik had van te voren al gevraagd of ze wat dingen voor me wilde verzamelen waaronder de uitnodiging. Toen de bruid helemaal aangekleed was konden we vertrekken richting de trouwlocatie, deze was ongeveer 5 min rijden verderop dus ook dat was heel relaxt. Ze trouwde in het kleine kerkje van Oud-Zuilen en het diner + feest waren daarnaast bij Bistro Belle. Wat een toeval, de vorige bruiloft was hier ook dus ik kende de plek al. Wat wel nieuw was, was dat we als uitzondering de tuin van het prachtige kasteel 'Slot Zuylen' mochten gebruiken als fotolocatie. Het bruidspaar had een bekende die daar werkt en jeetje wat een mooie plek dus ik was heel erg happy met deze locatie voor de fotoshoot. Het begon natuurlijk met de 'first look' die ik heel spannend kon maken. Ik had de bruidegom gepositioneerd en de bruid kwam van ver achter hem rustig naar ons toegelopen. Zie je de spanning op het gezicht bij de bruidegom, hij hield het echt niet meer!


familie photography isa&elin

Juni 2019 - Torrox Spanje

Ieder jaar ben ik wel een aantal dagen in het zuiden van Spanje te vinden. Mijn opa en oma hebben hier al bijna 20 jaar een heel fijn huis en daar ga ik natuurlijk graag bij op bezoek. Via Instagram zag ik dat deze familie daar in de buurt op vakantie was en stelde een fotoshoot voor. Ik heb ze dit jaar al eens eerder gefotografeerd en toen gaven ze aan vaker een shoot met mij te willen dus ik dacht dit is de perfecte situatie! Ik zag het al helemaal voor me, tijdens het gouden uurtje, op het strand, helemaal perfect! Een aantal dagen later was het al zo ver, en zoals ik het bedacht werd het ook. Zie het fijne resultaat hier beneden. 


wedding O&m

Mei 2019 - Bistro Belle Oud-Zuilen

Op zaterdag 18 mei was het eindelijk zo ver, de eerste bruiloft van dit jaar! Het was een mooie dag in mei, niet te warm en niet te koud, ik arriveerde op tijd (veel te vroeg) op de trouwlocatie om alvast te kijken waar ik mijn spullen kwijt kon. Niet veel later arriveerde het bruidspaar in hun prachtige kleding voor die dag. Dit bruidspaar koos er voor om de voorbereidingen niet te laten fotograferen, dit is wel een van mijn favoriete dingen om vast te leggen op zo'n dag dus ik koos er voor om wat voorbereidingen na te bootsen in de tijd dat de gast arriveerden en hun plekje zochten voor de ceremonie. Boven in Bistro Bello is een best donkere soort zolder kamer idee ruimte waar we deze foto's prima konden maken. Dicht bij het dakraam heeft de bruid nog eens haar lippenstift en mascara bijgewerkt en de geloften doorgenomen. Ook de bruidegom kon hierin niet ontbreken dus die stikten zijn veters nog eens extra goed. Kijken jullie mee naar de foto's die de rest van het verhaal vertellen?


bruiloft n&b

Juli 2018 - Landgoed Groenendaal Heemstede

Het was nog even heel spannend of het weer ons gezind zou zijn... maar uiteindelijk was het perfect. Het regende op de momenten dat we binnen waren en op alle moment dat het zich buiten afspeelde was het prachtig mooi weer! En wat een mooie dag was het! Mijn aller eerste bruiloft om te fotograferen en het was er een waar veel werk in heeft gezeten en ontzettend goed over nagedacht was. Zelfs voor ieder kindje was een tasje gemaakt met speeltjes die gericht was op de leeftijd van het betreffende kind. Wauw Natasha, wat heb je dat allemaal goed gedaan! Mag best gezegd worden toch?

Ik vond het best wel spannend om te doen, want, ben ik wel overal bij, mis ik geen belangrijk moment of sta ik niet in de weg? Uiteindelijk is het allemaal goed gegaan en hebben ze gelukkig geen last van mij gehad (je hoort hem vallen he, die last van mijn schouders). Ik heb zo goed mogelijk geprobeerd om alle momenten vast te leggen op mijn eigen manier in mijn eigen stijl. Een prachtig mooie trouwjurk tegen een hele oude gescheurde bakstenen muur fotograferen bijvoorbeeld. Wat vinden jullie er van?