Because every picture tells a story


Mooie locaties voor je fotoshoot

Wat leuk! Je boekt een fotoshoot bij je favoriete fotograaf maar je hebt eigenlijk geen idee waar je de foto’s wil laten maken. Natuurlijk helpt je fotograaf je hier ook bij maar om je toch op een aantal ideeën te brengen heb ik er dit blog over geschreven. Lees je mee?

Een mooie locatie is net als de kleding die je draagt (mijn vorige blog gaat over ‘wat trek ik aan naar een fotoshoot’) best bepalend voor je foto’s. Mijn ervaring is dat een oké locatie echt tegen valt voor het eindresultaat van je foto’s. Dus het bos om de hoek of het eerste beste park bij jullie in de buurt zou ik zeker niet kiezen voor je foto’s. Je wil natuurlijk het beste halen uit je fotoshoot dus kies dan ook gewoon voor een spectaculaire locatie!

 

1. De heide

De heide is eigenlijk altijd goed en heel erg mooi, zowel in de winter als in de zomer. Nou is de maand Augustus natuurlijk wel een uitzondering want dan is de heide op z’n mooist. Vanaf begin/midden augustus tot begin/midden september staat de heide in bloei en is deze helemaal paars. Echt heel erg spectaculair en perfect voor je fotoshoot! 

 

Mijn favoriet: De heide van de Posbank (Rheden) is persoonlijk echt mijn favoriet omdat deze heel heuvelachtig is. De heide bij Hilversum of Ede zijn natuurlijk ook mooi maar deze is vrij plat.

Maar ook wanneer de heide niet paars is, kun je hier heel goed je foto’s laten maken want deze plek heeft altijd de meest prachtige aardetinten.

 

2. Het strand

Of je er nou dicht bij woont of niet, het strand is altijd fijn om naartoe te gaan. Wanneer je een fotoshoot plant op het strand maak je daarna toch nog gewoon een fijne wandeling, zoekt schelpjes en eet een lekker visje. Zo heb je meteen een hele fijne dag!

Mijn favoriet: Egmond aan zee omdat het er voor mijn gevoel niet zo druk is als in bijvoorbeeld Noordwijk of Scheveningen.

 

3. Een zandvlakte

Ja er zijn heuse zandvlaktes te vinden in Nederland! Bij mij in de buurt vind je de ‘Soester duinen’ bij Soest. Dit is een vrij groot gebied met heel veel zand en mooie grote naaldbomen. Dit gebied veranderd niet in de seizoenen en hier is het dan ook eigenlijk altijd wel mooi!

 

Mijn favoriet: De Soester duinen bij Soest!

 

4. Het stadscentrum

Even totaal iets anders maar je kunt natuurlijk ook gewoon in een stadscentrum mooie foto’s laten maken! In sommige steden heb je mooie grachten zoals Amsterdam, Utrecht of Leiden die je zeker kunt gebruiken voor de foto’s. Een gezellig straatje is ook altijd leuk. Het voordeel van in een stadscentrum foto’s maken is dat je iets lekkers te drinken kunt halen! Voor een brandingshoot/portretshoot vind ik het altijd leuk om te beginnen in een cafeetje. Zo kun je eerst even kletsen met je fotograaf. Of je je drankje nou meeneemt of binnen opdrinkt, dit zijn beide momenten die heel tof vastgelegd kunnen worden!

 

Mijn favoriet: Natuurlijk mijn eigen stadsie, Utrecht!


 

5. Het bos

Een locatie die ik niet zo heel vaak gebruik maar ook heel mooi kan zijn is het bos. Het is dan voor de fotograaf wel belangrijk dat het geen te donker bos is in verband met het licht.

In de herfst kan een bos heel tof zijn als er veel gekleurde bladeren op de grond liggen.

 

Mijn favoriet: Het bos in Lage Vuursche (Buiten in de kuil) of het Panbos in Bosch en Duin.


 

6. Een seizoensgebonden locatie

Een aantal keer per jaar organiseer ik mini shoots en deze shoots zijn altijd seizoensgebonden. Ik organiseer bijvoorbeeld shoots tussen de kerstbomen & in tulpenvelden. Dit zijn natuurlijk mega spectaculaire locaties voor je foto’s. Echt een aanrader!


 

7. Bij jullie thuis

Een veel gebruikte locatie voor new-born shoots, gewoon bij jullie thuis! Voor deze shoot heb ik een speciale brochure gemaakt met tips, deze is vrijblijvend aan te vragen.

Als we bij jullie thuis een shoot plannen is het fijn als het er opgeruimd en schoon is. Wanneer we bijvoorbeeld op jullie slaapkamer foto’s willen maken met jullie pasgeboren babytje of van jullie samen als stel dan is het wel fijn als we niet nog hoeven op te ruimen of het bed moeten opmaken. 


Mini Tulpen shoots

April 2021 - Voorhout

Het laatste weekend van April was het tijd voor de Mini Tulpen Shoots! Ik heb er heel erg van genoten en doe dit volgend jaar ook zeker weer! Ben jij er dan ook bij?


5 tips voor kledingadvies tijdens een fotoshoot!

Een vraag die ik regelmatig van mijn klanten krijg wanneer ze een fotoshoot bij mij boeken; wat moeten we aantrekken? Heb je nog kleding tips? Welke kleuren moeten we dragen en welke juist niet?

 

1. Draag waar je je comfortabel in voelt

Allereerst is het belangrijk dat je je comfortabel voelt in de kleding die je draagt. Als dit niet het geval is dan ga je dit uitstralen en is dit ook zichtbaar in de foto’s. Dat zou natuurlijk zonde zijn.

 

2. Houd rekening met het seizoen wanneer de shoot gepland is

Het is een beetje raar als je midden in de winter op een bevroren heide staat in een baby roze jurkje. Het is dan mooier als je een donker roze wollen trui aan trekt. Is ook iets warmer! Als de shoot in de lente plaats vind kun je natuurlijk prima dat baby roze jurkje aantrekken. Licht geel is dan bijvoorbeeld ook mooi, pastel tinten dus. In de herfst wanneer alle bladeren mooi gaan kleuren vind ik bijvoorbeeld roestbruin heel erg mooi. 


3. Ga je met meerdere personen op de foto?

Houdt dan rekening met elkaar qua kleuren. Het is prima als een iemand één opvallende kleur draagt wanneer de ander een rustigere kleur aan heeft. Bijvoorbeeld okergeel en donker blauw, of diep rood en beige. Ga je met een heel gezin op de foto? Ook dan is het heel belangrijk dat je rekening houdt met de kleuren. Is het zomer en zet ik jullie op de foto bij de bloeiende heide? Dit gezin hier beneden op de foto had hier heel mooi op ingespeeld qua kleuren, ze hielden het bij roze en blauw. Dit paste heel mooi bij de omgeving!

4. Mag ik ook een print dragen? 

Dit kan als je maar zorgt dat het zowel bij de omgeving als bij je gezelschap past que kleur.

 

5. Aardetinten! 

Ik ben er dol op, roestbruin, beige, bijvoorbeeld gecombineerd met wit. Dit doet het eigenlijk altijd wel goed! 

Boeken jullie een new-born shoot? Dan heb ik een brochure voor jullie met allemaal tips, ook betreft kleding! Deze brochure kun je altijd vrijblijvend bij mij aanvragen. 

Net zoals een omgeving is de kleding die je aan hebt best bepalend voor je foto’s. Wanneer dit mooi blend met de omgeving en de kleding van de andere mensen in de foto krijg je echt een mooier resultaat dan wanneer je hier niet over nadenkt. 

Wanneer je een shoot boekt mag je natuurlijk altijd vragen wat ik denk dat jullie het beste aan kunnen trekken naar de shoot. 


Ondernemers-shoot 'Tuindame' Karlijn

April 2021 - Utrecht

Begin van dit jaar hield ik een witactie op mijn Instagram pagina voor ondernemers. Deze actie was bedoeld om de ondernemers een hart onder de riem te steken tijdens deze lastige corona periode. Karlijn met haar bedrijf 'Tuindame' was de gelukkige winnares! Karlijn onderhoud, ontwerpt en stijlt tuinen! 

 

Met deze shoot hebben we het landelijke met het stadse gecombineerd. Karlijn droeg een mooie tuinbroek, ze bracht een strohoed- & tas mee en we kochten een mooie grote bos bloemen bij de bloemenkraam op de Utrechtse gracht. Best gelukt om die combinatie mooi samen te brengen toch?

 


portretshoot jesca

Januari 2021 - Posbank

Hoezo in de winter buiten shooten kan niet? Te koud, te nat, niet mooi, niet fijn. 

 

Reken maar van YES dat je in de winter hele mooie foto's buiten kunt laten maken! Natuurlijk is het koud en kun je pech hebben met het weer, maar je kunt ook geluk hebben. Zeker als je vroeg in de ochtend begint. Dus ik zeg hup, trek die thermo kleding onder je broek en trui aan en gaan met die banaan!

 

Hier onder de foto's die ik op een fijne maandag ochtend met Jesca schoot op de altijd prachtige Posbank bij Rheden. Jup, echt een favoriete plek om te shooten/wandelen voor mij haha! We waren om 08:45 uur daar en het was weer zo bizar mooi! Toen we begonnen was er mist en het zonnetje kwam heel zacht door. 

 

De foto's spreken voor zich denk ik!


Coupleshoot L&M

Oktober 2020 - Soester Duinen

Begin Oktober stond er een shoot gepland met deze twee lieverd. Eerst gewoon omdat het leuk is om foto's te maken en van elkaar als koppel te hebben. Maar.. later kwamen daar opeens twee hele belangrijke redenen bij.

 

Tijdens hun vakantie afgelopen zomer kreeg ik een foto toegestuurd, 'she said yes'! Niet veel later kwamen ze er achter dat er nog een hele grote verandering in hun aan kwam, namelijk een zwangerschap! Wat een bijzondere gebeurtenissen allemaal in deze korte tijd! Lieverds, ik gun het jullie zo!


Ondernemers-shoot Femke

Oktober 2020 - Buiten in de Kuil Lage Vuursche

Begin dit jaar won Femke bij mij een ondernemers-shoot via Instagram. Dit ter ere van het 2,5 jarig bestaan van mijn bedrijf. Toen Femke de shoot won was het Maart en kwamen we net terecht in een lockdown, geen timing voor een fotoshoot helaas.

 

Een tijdje terug kreeg ik een berichtje van haar wanneer we de shoot konden doen. Wanneer jij wil antwoorden ik! Ik vertelde dat mijn favoriete seizoen de herfst is en ik zelf dus die keuze zou maken. Dat vond ze een goed idee en we spraken een dag in Oktober af. 

 

Femke had deze geweldige plek ontdekt in Lage Vuursche waar je heel cosy buiten kunt zitten met een lekker drankje, midden in het bos! Dus je begrijpt, daar hebben we ook even gebruik van gemaakt. Eerst hebben we wat 'werk' foto's geschoten en daarna in het bos een aantal portretten. Zoals je aan de foto's in het bos kunt zien had Femke ook nog even een andere outfit meegenomen, zo leuk voor de afwisseling! Ze wilde ook graag een hele enthousiaste foto maken voor bijvoorbeeld een witactie op social media. In oktober is het natuurlijk herfst dus blaadjes genoeg. Deze gingen natuurlijk de lucht in en dat leverde geweldige foto's op.

 

Heel veel plezier met de foto's Femke en succes met je onderneming!


wedding S+E

Augustus 2020 - Kasteel Duurstede

In Augustus was het eindelijk tijd voor de eerste bruiloft van dit jaar! De Corona heeft bij net als alle andere trouwleveranciers behoorlijk wat roet in het eten gegooid waardoor het voor mij dus pas in Augustus begon.

 

Gelukkig konden er ook een hoop bruiloften wel door gaan dit jaar net zoals de dag van dit bruidspaar. Hun dag speelde de grootste tijd af op het Kasteel van Wijk Bij Duurstede. Wat een prachtige plek!

 

 


portretshoot jesca

Augustus 2020 - Posbank Rheden

Hoe belangrijk is het om een mooie foto van jezelf te hebben kun je je afvragen. Als je het mij vraagt, HEEL belangrijk!

 

Het gaat misschien heel ongemerkt maar je gebruikt stiekem best vaak een foto van jezelf. Alle social media vraagt om een profielfoto, het zelfde geldt voor Whatsapp. Op het werk wordt gevraagd naar een foto voor het smoelenboek, en anders wordt deze wel van je gemaakt als de medewerkers op de website worden gezet. 

 

ALs je onverhoopt je baan verliest of gewoon toe bent aan een nieuwe uitdaging. Bij een CV hoort toch ook vaak een foto. Als je die er niet bij hebt gedaan wordt sowieso je hele social media uitgeplozen. Hoe fijn is het dan als er een 'echte' foto op staat en niet een selfie of een foto met een glas wijn of bier?

 

En je hoeft echt niet zoals Jesca en ik uuuren de hei af te struinen om alle mooie plekjes gehad te hebben hoor. Het kan met een half uurtje al gepiept zijn.


familieshoot hilversumse heide

Augustus 2020 - Hilversumse heide

Op een woensdagochtend in Augustus had ik met dit gezin een afspraak op de prachtig bloeiende heide in Hilversum. Ik was er al even niet geweest maar hij stond er prachtig bij!

 

We zaten op dat moment midden in de hittegolf dus het was fijn om vroeg in de ochtend de shoot te doen, al was het toen ook al warm. Maar wat hadden we een mooi licht op dat tijdstip! Een heerlijk zacht en warm zonnetje die zich af en toe liet zien.

 

Ik gaf aan dat ik het het mooist vind als het gezin lekker z'n gang gaat en ik hun zo volg en de mooie momenten vast leg. Nou dat is gelukt hoor! Heerlijk aan de gang met de paarse bloemetjes en de oudste had zelfs ook zijn fotocamera meegenomen. Een hele leuke, zie je het al op de foto? Ik mocht ook even poseren voor hem haha!


newborn shoot baby filip

Juni 2020 - Utrecht

Als cadeautje kregen ze een cadeaubon van mij voor een lifestyle new-born shoot. Op zaterdag 27 juni was het dan zo ver. Filip had een hele tijd gehuild voor mijn komst en toen ik bij ze aankwam was hij natuurlijk helemaal moe van het huilen. Zo moe zelfs dat het mannetje bijna niet wakker te krijgen was! We hebben zelf een badje moeten inzetten om de oogjes geopend te krijgen haha. Dat is natuurlijk wel leuk voor de foto's, ook een aantal met de oogjes geopend. Wat vinden jullie van het eindresultaat?


zwangerschaps-shoot  K&E

April 2020 - Posbank Rheden

Al langere tijd wilde ik graag een fotoshoot doen op de mooie Posbank bij Rheden. Ik denk dat de meeste mensen deze plek wel kennen maar voor mij is het echt een van de mooiste heides van Nederland. Natuurlijk is de plek op z'n mooist in Augustus wanneer de heide in bloei staat. Maar nu was ik hier afgelopen Maart samen met mijn ouders en toen zag ik dat de Posbank ook buiten de bloei periode erg mooi en fotogeniek is. Daar wil ik gebruik van gaan maken dacht ik! Een vriendin van mij wilde graag foto's laten maken van haar zwangerschap dus ik dacht, dit is het perfecte moment om deze mooie locatie eens te gebruiken. En wat ben ik blij met het resultaat, wat een fijne plek is dit!